20081025

John McCain har fortfarande chansen att bli president

Ja, det närmar sig valdagen i USA. Obama har en viss ledning i sonderingarna men det är alltid själva valet som avgör.

Dick Erixon kandiderar för Obama på ett övertygande sätt här och här. Till och med DN.se är positiva idag. Detta är första gången som jag sett detta eftersom pressen ju lutar ganska ordentligt åt Obamas riktning.

Jan Joel Andersson säger att det är imponerande att John McCain fortfarande är med i leken trots starka negativa faktorer som ålder och Palin. 72 år är dock ingen ålder för en människa idag. Det är den biologiska åldern som gäller. Sarah Palin bedömer jag ha en övervägande positiv roll. Hennes debatt på TV var den debatt som sågs av flest personer av de fyra debatterna. Hon är och förblir en intressant kandidat.

McCain är med i striden fortfarande för att han står för sitt ord och har visat prov på ledarskap i Senaten under många år. Han mognade som människa under sin tid som POW och visade prov på en järnvilja, något som USA behöver inför den minst sagt brokiga framtid som kan skönjas för tillfället.

McCain är med trots att Obama spenderar 3-4 gånger mer pengar på reklam. Den tysta majoriteten är för honom. I Sverige är dock 8 gånger fler för Obama. Kan det vara för att Obama ber om ursäkt för att han är Amerikan?

Detta är varför en Svensk borde vara för McCain. Han står för ett starkt USA som är en förutsättning för fred på Jorden, något som Svenskarna borde vara mest imponerade av. En exportnation som Sverige borde också vara för McCain på grund av hans positiva inställning till frihandel, där Obama kan skällas för protektionistisk.

En vänsterorienterad tänkare som Noam Chomsky har sagt att Europas kärleksaffär med Obama är en vanföreställning. Det blir en besvikelse när USA förblir på sin linje i världshistorien. Därför är McCain det logiska, långsiktigt mer kompatibla, alternativet. Bli inte besviken, rösta på John McCain.

Inga kommentarer: