20090209

Israel har verkliga fiender i Sverige

Just det! Det är inte bara folk som är emot utan folk som låter sig anhållas av polisen vid motdemonstrationer. Den våldsamhet som släpps lös är anmärkningsvärd. Samma vi attacken på Israels ambassadör Benny Dagan häromdagen.

Johan Ingerö sammanfattar på ett utmärkt sätt vad som hände i Malmö när Birgitta Ohlsson gav ett bra 10 minuter långt positivt tal om Israel inför c:a 300 åhörare. Talet kan ses på YouTube på Maria Byströms blogg.

Vid det första försöket tvingades polisen ta bort de demonstrerande snarare än att ta sig an motdemonstranterna. Det var det säkraste alternativet.

Ingerö tror att detta är judehat. Kanske är det det men inte på samma sätt som före andra världskriget. Själv tror jag de flesta är emot Israeler, inte judar.

Jag tror det rör sig om att man tolkar situationen i Israel som om den var på gatan i Sverige vilket är fel. Man blir mycket uppbragt över att Israel inte ger Palestinierna rättigheter. Rättigheter som de svenske har t.ex. i Rosengård. Men vad skulle folk i Sverige göra om förorterna började skjuta raketer eller självmordsbomba?

Tänk om Rosengårdsinnevånarna också fick för sig att existensen av de andra omkring dem inte var berättigad? Trots att de är ekonomiskt beroende av oss andra!

Inga kommentarer: