20090203

Lyssnar man på Israel... så har Caroline Glick ett förslag på en fortsättning nu när tvåstatslösningen har falerat

Det bästa, och ett detaljerat, förslag på fortsättning nu när många anser att tvåstatslösningen har falerat som jag sett är dokumenterat i en krönika av Caroline Glick kallad Our World: The Israeli Solution.

I Sverige är det ju vanligt att man ser enbart på den Palestinska problematiken. Glicks förslag har dock den fördelen att det andas realism på grund av att det baseras på aktion från ett fungerande samhällssystem. Detta saknar tvåstatslösningen.

Hon menar att det kommer att behövas tid, en till två generationer av Palestinier, för att de skall kunna bygga en egen fredlig stat. Man måste börja med helt andra personer än de som är vid makten i dag. Hon föreslår att Israel skall sluta stödja PLO-PA och i stället börja från början med andra personer.

Ser man på dessa maskerade män med sina gröna pannbindlar som viftar med sina automatvapen så förstår åtminstone jag hur makten administreras i Gaza men även i Judea och Samaria. Dessa personer står som råmodeller för de barn som växer upp i trakten just nu.

Glick skriver bl.a.:

"This reassessment has also provoked a discussion of the PLO-Fatah's own failures since it formed the Palestinian Authority in 1994. Despite the billions of dollars it received from Israel and the West, its Western trained armed forces numbering more than 75,000 and the bottomless reserve of international political support it enjoys, the PLO-Fatah regime did not build a state, but a kleptocratic thugocracy where the rule of law was replaced by the rule of the jackboot. Instead of teaching its people to embrace peace, freedom and democracy, the PLO-Fatah-led PA indoctrinated them to wage jihad against Israel in a never-ending war."

Orsaken till den hårda bedömningen av PLO-PA ovan är att Fatah sett åt ett annat håll, precis som Egypten, när Hamas arbetat med sitt mål att Israel skall försvinna. I Svenska Expressen kan man läsa att Fawzi Barhoum, en av alla dessa talesmän för Hamas, tyckter att judarna skulle resa hem till sina hemländer...

Det är på grund av det ovanstående citatet som demokrati inte fungerar i Palestina. Det är därför det inte är frågan om ett apartheidsystem. Det är därför det inte är fråga om etnisk rensning.

Inga kommentarer: