20090201

Nya raketer mot Israel. På grund av Erdogans pep-talk?

En artikel på nytimes.com, Israel Vows Retaliation for Rockets, meddelar att Hamas eller grupper under deras beskydd, avfyrar raketer mot Israel från Gaza igen.

Olmert samt ledarna för de tre största partierna i valet den 10:e februari vill nu att Israel skall slå tillbaka. Frågan är vad Turkiets Erdogan åstadkom med sitt stöd till Hamas på Davos konferensen då han var oförskämd mot Shimon Peres, Israels President.

Erdogans utfall har dessutom nu gjort det omöjligt för Turkiet att medla i konflikter mellan Israel och Palestinierna, Syrien.

Iran tyckte tydligen att Erdogan var så duktig att han skulle få Nobels Fredspris för sin insats enligt The Jerusalem Post.

The Jerusalem Post låter också meddela att enigheten i alla de Israeliska partierna inför valet är stor för att det är oacceptabelt att Iran skaffar sig kärnvapen. Detta skulle betyda att Binyamin Netanyahu, som leder i sonderingarna, och som förordar denna fråga som t.o.m. viktigare än finanskrisen, har stöd från hela populationen.

Frågan är om detta är en existentiell fråga som kommer att leda till krig?

Inga kommentarer: