20090321

Det är bara en tidsfråga innan Hamas erkänns av Väst?

Det finns två skolor angående problemet med den så kallade fredsprocessen mellan Israel och Palestinierna. En hävdar att det är existensen av Israel som är problemet den andra att det är occupationen från 1967.

En artikel hävdar att det definitivt är existensen av Israel som är problemet eftersom Muhammed Dahlan från Fatah säger till Hamas att de inte skall säga att de accepterar Israels existens för det har Fatah aldrig gjort, egentligen.

Caroline GlickThe Jerusalem Post hävdar nu också att det är troligt att Hamas blir accepterad av Väst. På grund av tongångarna i President Obamas administration är det bara en tidsfråga.

Om jag förstår saken rätt så är det då rent praktiskt inte speciellt viktigt om Hamas och Fatah accepterar Israels existens på grund av att de i så fall kommer att stödas ekonomiskt av USA och EU i vart fall. Hamas har ju indirekt varit stöttad tidigare.

Moraliskt och principiellt är det desto viktigare. Har Hamas och Fatah nu blivit så kaxiga efter alla internationella ovationer att de tar steget fullt ut?

Förhandlingarna i Egypten där Hamas och Fatah skulle prata ihop sig havererade tydligen i torsdags så någon myndighet där alla Palestinier finns samlade existerar ej ännu. För övrigt verkar det moraliskt fel att dela ut miljarder dollar till denna konstellation.

Kommer USA och EU, tillsammans med Iran, att idka statssponsrad terrorism mot Israel?

Inga kommentarer: