20070708

Weird life II

Det är alltså en serie principer som utgör livet. Det kanske inte spelar någon roll vad det är som processsas bara en funktion propageras? En viss biologisk miljö som propageras.

Den typen av tankegångar leder till att man frågar sig vad meningen med livet är och det blir klart att det är svårt att definiera liv utan att diskutera dess mening inte bara dess ursprung.

Man kanske kan definiera en "wierd life" nivå där meningen med dess funktion är att komma till nästa nivå--det mänskliga livet.

Meningen med "wierd life" nivån är kanske att tillhandahålla en hälsosam motilitet med de berömda händerna och deras opponerande tummar. En viktig fråga är om denna hälsosamma motilitet är slutpunkten i evolutionen eller om man kan tänka sig vidare utveckling av kroppen? Kommer det mänskliga livet att generera aktiviteter som tar över evolutionens roll?

En intressant sak, som jag diskuterat förut, är att delfinens hjärna, som är större än vår, inte selekterades för det mänskliga livet--till synes för att den inte har ett par händer?

Frågan är om det mänskliga livet är beroende av vilket grundämne som sitter på fosfors plats i DNAet? Tydligen kan arsenik duga också. Med andra ord, kommer mänskligt liv att uppstå i andra biokemiska miljöer eller är vår kropp unik som mylla?

De kanske mest spännande frågorna är vilken ny form av "liv" som kommer att utvecklas i det mänskliga livet och vad meningen med det mänskliga livet är?

Det finns för mycket pessimism idag, som igår. Det är alltid någonting som folk tror kommer att leda till en undergång. När jag var ung vad det bristen på mat i en befolkningsexplosion. Det blev inte en befolkningsexplosion och maten kommer att räcka.

Meningen med det mänskliga livet kanske är att lösa problemen samtidigt som en positiv utveckling av vår civilisation fortgår. Personligen tror jag människor har det bättre idag än i går. Tänk bara på vad lite elektriskt ljus kan göra på Kinas och Indiens lantbygd för att stimulera tanken om kvällarna. Det kommer att vara värt lite mer luftföroreningar.

Inga kommentarer: