20080613

Life is Good! So why do we feel so bad?

Livet är toppen men varför känner vi oss så dåliga? frågar sig Gregg Easterbrook på tankesmedjan The Brookings Institution i en artikel på Wall Street Journal siten. Levnadsstandarden är faktiskt bättre än den någonsin har varit.

The Brookings Institution ligger ju lite på den Amerikanska vänsterflanken men men till skillnad från den Tyska vänstern så letar man efter en orsak.

Easterbrook författade boken The Progress Paradox: How life gets better when people feel worse redan 2004, dvs innan problemen i Irak hade blivit stora.

Som om de hört vad jag diskuterade igår om den Tyska socialistiska pessimismen tar alltså WSJ.com upp detta problem med att något tynger mänskligheten för tillfället. Det verkar som om Bush har blivit syndabocken för detta missnöje. Även så Nicolas Sarkozy, Gordon Brown och Tony Blair. Alla utomordentligt skickliga personer.

I Sverige råkade ju regeringspartierna också ut för ett suspekt missnöje i opinionen. Något som jag betecknar som felaktigt med tanke på hur väl de arbetat. Det verkar ju dock röra sig om något globalt?

Inga kommentarer: