20080416

Finns EU...egentligen?

Med risk för att vara lite tjatig skall jag ta upp språkfrågan igen. Frågan är ju känslig, som sagt. Diskuterad tidigare här och här.

USAs utrikesminister, Condoleezza Rice tackade speciellt följande länder för sin insats i Afghanistan. Det är de länder som närvarar där det bränns lite, nämligen: Canada, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Australien.

Afghanistan medför nämligen inte "peacekeeping" utan "counterinsurgence" verksamhet.

Förutom Danmark och Nederländerna, som imponerar mig mycket, Nederländerna har ju historiskt varit ett land som står för frihet i Europa, så är det språkområdet engelska som fightas tillsammans.

Det är ju också USA, Canada och Australien som rekryterar flest studenter från utlandet. Detta kan ju ha att göra med språkets popularitet och att många läroböcker finns på engelska men kanske är det också för att dessa nationer arbetar och till och med slåss för något större?

Vad skulle hända om engelskan blev officiellt språk i EU? Att hela EU blev tvåspråkigt? Det finns en möjlighet att EU blir ett B-lag om de inte kan rekrytera folk effektivt i globalismens nya folkvandringstid?

"A House Divided Against Itself Cannot Stand" sade Abraham Lincoln. Andra Världskriget var inbördeskriget, nu är det bara språket som fattas?

Inga kommentarer: